WWW.BODYPIERCING.BE
Unlimited Professional

tattoo.com

 
 

Bodypiercing: vraag & antwoord

 
 
 

Wat u zeker NIET mag doen met uw pas geplaatste piercing !

U mag nooit aan het juweel draaien

Het draaien aan een juweel is blijven hangen uit grootmoederstijd toen juwelen nog gestoken werden met een speld en een kurkenstop. Door de oxidatie van- het meestal zilveren juweeltje –of door bloed of wondvocht kon het juweel een beetje vast te komen ziten. Draaien aan het juweel leek de oplossing...

Tegenwoordig wordt enkel nog chirurgisch staal gebruikt, wat niet aan de huid kan vastgroeien. In de medische wereld gebruikt men ook deze metaalsoort om bijvoorbeeld als ondersteuning te zorgen bij beschadigde botten. Meestal worden deze hulpstukken later verwijderd door een sneetje te maken op de plaats waar de pin in je lichaam zit. Deze komt er bijna vanzelf weer uit, omdat chirurgisch staal zich niet hecht aan menselijk weefsel !!

Draaien aan een piercing zorgt voor irritatie of ontsteking, omdat de wonde wordt opengehouden door de wrijving.

Geen zalven smeren

Een veel gebruikte zalf is Teramisine voor oogontstekingen. Hoewel wij niet snappen wat dit met piercing heeft te maken. Het verzacht zogezegd de wonde ...

Voor piercing zijn er professionele druppels op de markt , die normaal door uw piercing studio GRATIS moet worden meegegeven.

In de praktijk wordt dit dikwijls overgeslagen, waardoor de meeste mensen maar een zalfje gaan kopen. Zalven zijn enkel goed voor oppervlakkige wonden zoals schaafwonden, tattoo’s enz., maar niet voor inwendige wonden.

Bij bijvoorbeeld een een zware buikoperatie zal de wonde gedraineerd worden. Het wondvocht wordt via een darm afgevloeid tot de wonde proper is. Uiteraard is de wonde van een piercing niet zo drastisch, maar als je een zalf gebruikt, kan het wondvocht niet weg. De wonde blijft vochtig, groeit niet mooi dicht, blijft zwak, kleding zal in het wondje kleven enz, met alle gevolgen van dien (irritatie, ontstekingen ...)

Geen alcohol of zuurstofwater, Dettol of H.A.C. gebruiken

Zoals reeds gezegd zal een vloeistof ervoor zorgen dat de wonde zwak blijft ezn steeds weer zal openen. Zuurstofwater wordt gebruikt om wonden schoon te maken voor ze worden genaaid. Alcohol doet ongeveer hetzelfde, tenzij je van pijn houdt, kan je dit ook beter achterwege houden. Hoewel Dettol een uitstekend middel is om de vloer te reinigen is ook dit product niet geschikt voor uw piercing.

Vraag uw piercing studio naar de professionele piercing druppels.

Die moeten in de prijs van uw piercing inbegrepen zijn!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sitemap | contact