WWW.BODYPIERCING.BE
Unlimited Professional

tattoo.com

 
 

Bodypiercing: vraag & antwoord

 
   
 

Doet het pijn?

Een piercing kan pijn doen als ze verkeerd wordt aangebracht. Een professionele piercer zal ervoor zorgen dat de eigenlijke piercing niet langer duurt dan een halve seconde. De pijn is te vergelijken met die van een bloedprik.

Verdoving is mogelijk met een coldspray: deze bevriest de plaats waar geprikt wordt, waardoor er niet meer overblijft dan een koud gevoel. Het gebruik van andere verdoving is verboden voor personen die geen arts of anesthesist zijn. Het zou tevens de geneestijd van de piercing negatief kunnen beïnvloeden. Bij een piercing moet het lichaam natuurlijk kunnen reageren. Het lichaam produceert zelf na het aanbrengen van de piercing een natuurlijke pijnstiller, 'endorfine' genaamd.

Waar bepaalde geneesmiddelen en drugs - zoals pijnstillers, hasj, marihuana, cocaïne, speed, amfetamine, XTC en LSD - enig pijngevoel of angst kunnen versterken, veroorzaakt alcohol onnodig en excessief bloeden. Enig gebruik van deze middelen wordt dan ook ten sterkste afgeraden 48 uur voor en na het plaatsen van de piercing.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sitemap | contact