WWW.BODYPIERCING.BE
Unlimited Professional

tattoo.com

 
 

Bodypiercing: vraag & antwoord

 
   
 

Nazorg

Uw piercing werd met de grootste zorg en hygiëne gestoken met het daarvoor voorziene gesteriliseerde chirurgisch staal. Het is nu aan u om het goed te verzorgen!
De verzorging gebeurt 3X per dag:

  • Was uw handen met zeep !!!
  • Neem een glas warm water en laat uw piercing gedurende 5 min. weken
  • Maak de huid rond de piercing droog met een oorstokje en doe er de meegekregen druppels op

Niet aan het juweel draaien, duwen, of trekken! Dit zal immers de wonde irriteren en zo verleng je de genezingstijd. Dit is de fout die de meeste mensen maken! Ze denken dat het juweel anders zal vast groeien, of dat ze het juweel in de wonde moeten schoonmaken. De druppels maken het juweel proper, en chirurgisch staal kan niet aan uw huid vastgroeien!
Het wordt afgeraden om andere producten te gebruiken zoals: zalf, alcohol, zuurstofwater, water met zout, iso betadine enz. Deze producten zorgen voor irritatie, en verlengen de genezingstijd enorm!

U mag een bad of douche nemen, maar niet langdurig. Zorg ervoor dat u niet blijft “weken”. Sauna, zwemmen in openbare zwembaden, zwemmen in zee of het nemen van bubbelbaden, moet vermeden worden totdat de piercing genezen is. Geen seksueel contact bij piercing in de geslachtsdelen! Het wordt afgeraden om pleisters of verband op de piercing te doen. Vermijd ook strakke en vieze kleding.

Bepaalde geneesmiddelen en drugs zoals: pijnstillers, marihuana, cocaïne, speed, XTC en LSD zullen het pijngevoel of de angst versterken. Alcohol veroorzaakt onnodig en excessief bloeden. Enig gebruik van deze middelen word dan ook ten stelligste afgeraden ten minste 48uur voor en na het plaatsen van de piercing.

Bij een tongpiercing moet je spoelen met verdunde Hextril (rood) ! En dit telkens na het eten, het roken of het drinken van koffie, thee, limonade enz. Best drink je plat water, dan hoef je niet te spoelen. Af en toe op een ijsklontje zuigen voorkomt zwelling en pijn. Vermijd de eerste 14 dagen het eten van alles wat grof is en kruimelt,bijv.: koekjes, korsten van brood en dergelijke. Na 6 dagen moet het onderste bolletje mee met de tanden gepoetst worden. Dit voorkomt aankalking en zorgt ervoor dat bacteriën niet kunnen beginnen woekeren.

Indien u nog vragen heeft, bel ons gerust, stuur een mail of bekijk de website . Ervaart u toch problemen kom dan langs, onze nazorg is gratis !!!

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sitemap | contact