WWW.BODYPIERCING.BE
Unlimited Professional

 
 

Bodypiercing: vraag & antwoord

 
   
 

Hoe wordt een piercing geplaatst?

 
 
De piercing procedure is redelijk simpel, wat belangrijk is dat de piercing vakkundig wordt geplaatst. De instrumenten,en sieraden moeten gesteriliseerd worden in een autoclaaf (dit is een medisch steriliseerapparaat) voor ten minste 30 min. Dit gebeurt bij een druk van 15 tot 18 bar (126°C ) en is nodig om alle bacteriën, ziektekiemen en virussen te vernietigen. Kokend water, alcohol, sterilon of dettol zijn hiervoor niet voldoende!
 
 
Wij maken al onze piercings schoon in 3 stappen: 24 uur laten weken in een speciale oplossing, dan schoonboenen met een medisch schuurmiddel, en vervolgens steriliseren in de autoclaaf.
 
 

De huid van en rond het te piercen weefsel wordt gereinigd met een ontsmettingsmiddel. De piercing wordt geplaatst met een katheternaald doorheen een forcep. Het merken van een piercing is een erg belangrijk onderdeel, zowel om esthetische- als om gezondheidsredenen. Verkeerde plaatsing kan onnodig littekenweefsel vormen of de piercing doen uitgroeien, fatale bloedingen, verlammingen of zenuwbeschadiging veroorzaken.

 
 
Wij zijn getraind om deze problemen te vermijden!
 
 
Eenmaal de katheternaald in de huid gebracht is, wordt de naald zelf teruggetrokken. Er blijft een plastiek buisje zitten waarin het juweel wordt gebracht. Als het plastiek buisje uit de huid getrokken wordt, zit het juweel op zijn plaats. Vanaf dit punt is het aan de klant om de piercing goed te verzorgen. U krijgt van ons de verzorgingsproducten en alle verdere noodzakelijke informatie.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sitemap | contact